Správy

M-SR žiackych družstiev – Dolný Kubín

By 8. May 2024 No Comments
Majstrovstvá SR žiackych družstiev - Dolný Kubín 4.5.2024

V sobotu 4.5.2024 sa naše žiacke družstvo zúčastnilo na Majstrovstvách SR žiackych družstiev. Pre Žilinu bolo úspechom v novodobej histórií už to, že sa kvalifikovala na M-SR, a to postupom z Oblastných majstrovstiev, ktoré sa konali 9.3.2024 v Nitre. Žilina si vtedy vybojovovala postup z druhého miesta, pričom na M-SR sa kvalifikujú len 4 družstvá z celého Slovenska.

V Dolnom Kubíne sa stretli družstvá SP Dolný Kubín, Družstevník Klenovec, BARBAR Skalica a AC UNIZA Žilina, pričom hralo sa systémom každý s každým. Všetky stretnutia sa hrali na sedem zápasov – po dve chlapčenské a dievčenské dvojhry, jedna chlapčenská a dievčenská štvorhra a jedna zmiešaná štvorhra.

AC UNIZA Žilina – SP Dolný Kubín 1:6

AC UNIZA Žilina hrala prvé kolo s družstvom SP Dolný Kubín. Dolný Kubín ukázal, že oprávnene je favoritom súťaže, keď naši hráči dokázali uhrať jediný bod. Ten vybojovali Mišo Sýkora a Nina Hrobárová v zmiešanej štvorhre. Výsledok stretnutia je teda 1:6 v prospech súpera.

AC UNIZA Žilina – Družstevník Klenovec 2:5

Druhé stretnutie s družstvom Družštevník Klenovec už bol vyrovnanejší. V tomto stretnutí sme uhrali dva body, čo však na výhru bolo stále málo. Bodoval v Martin Viliam Mihalčin v druhej chlapčenskej dvojhre a Mišo s Ninkou v trojsetovom zápase zmiešanej štvorhry. Napriek druhej prehre sme mali stále nádej na medailu, o zisku ktorej sa rozhodovalo v posledom stretnutí.

AC UNIZA Žilina – BARBAR Skalica 4:3

Posledné stretnutie malo rozhodnúť o 3. mieste, keďže aj družstvo BARBAR Skalica svoje predchádzajúce stretnutia prehralo. Opäť sme si zopakovali veľmi tesné zápasy, podobne ako na Oblastných majstrovstvách v Nitre. Prvé dve chlapčenské dvojhry boli neveriteľne tesné. Michal vyhral so Skaličanom Michalom Gajdom po dvoch setoch (21:19, 22:20). Martin prehral po napínavom súboji po dvoch setoch (21:18, 27:25). Ďalšie dva body vybojovali dievčatá Ninka Hrobárová a Zojka Myškárová v dvojhrách. Obe štvorhry vyhral súper čím stav stretnutia vyrovnal na 3:3 a o celkovom výsledku mala rozhodnúť zmiešaná štvorhra. Tú našťastie Mišo a Nina jednoznačne vyhrali a tak si Žilinčania po mnohých rokoch odnášajú bronzové medaily z M-SR žiackych družstiev.

Nasledujúce veľké podujatie v individuálnej súťaži usporiada AC UNIZA Žilina 24.-25.5. a to Grand Prix A U19 v mestskej športovej hale na Hečkovej ulici, na ktoré Vás srdečne pozývame.

Výsledky:
2024-05 M-SR žiackych družstiev – Dolný Kubín

Leave a Reply