Správy

Majstrovstvá SR U13 – Žilina

By 14. November 2022 March 18th, 2023 No Comments
Ninka a Grétka

BRONZOVÁ medajla pre Ninku!

V sobotu 12. 11. 2022 sa nám po veľmi dlhom čase podarilo v Žiline zorganizovať Majstrovstvá Slovenska a to konkrétne v kategórií U13. Usporiadatelia majstrovstiev SR musia zabezpečiť reprezentatívne priestory a hlavne rozhodcov pre celé podujatie. Nám sa podarilo dostať do zrekonštruovanej haly mesta Žilina na Hečkovej ulici, zakúpiť rozhodcovské empajre, zvukotechniku, opraviť ukazovatele skóre a rôzne iné veci. V klube sa našli hlavní rozhodcovia s oficiálnou licenciou ochotní pomôcť (Erik Vrana a Katka Kováčová), ktorých doplnili naši hráči a na podujatí pomohli aj mnohí iní ľudia.

Z našich hráčov si účasť na turnaji celoročnou prácou vybojovali Ninka Hrobárová a Miško Sýkora. V mixe ako piaty nasadený pár mali priamy postup do druhého kola, kde sa im však nezadarilo a vypadli proti Dolnokubínčanom.

Vo dvojhrách sa lepšie darilo Miškovi, ktorému sa podarilo po dvoch víťazných zápasoch dostať až do štvrťfinále, kde ho v zápase o medailu vyradil Beňovič z CEVA Trenčín a skončil celkovo na 5.-8.mieste. Ninka sa po vyhranom zápase dostala do druhého kola a tam narazila na druhú nasadenú Leškovú z PBA Prešov, cez ktorú sa už nedostala ďalej a skončila na 9.-16.mieste.

V štvrohrách Mišo so spoluhráčom Ivanom Cejzlom (BKK Sliač) prehrali v úvodnom kole, zato veľmi nás potešila Nina, ktorá sa so spoluhráčkou Grétkou Paliatkovou dostali do semifinále a získali broznové medaily. Ninka sa stáva prvou hráčkou, ktorá po veľmi dlhej dobe vybojovala pre Žilinu medailu na majstrovstvách SR v mládežníckych kategóriách.

Myslím, že môžeme zhodnotiť, že turnaj dopadol na výbornú, a tentoraz si odnášame nielen nové hráčské skúsenosti, ale aj rozhodcovské a organizačné.

Výsledky:
Majstrovstvá SR U13 – Žilina

2022-11 Majstrovstvá SR U13 - Žilina

Leave a Reply