Správy

Oblastné majstrovstvá žiackych družstiev – Nitra

By 14. March 2024 March 17th, 2024 No Comments
OM žiackych družstiev - Nitra

Turnaj Oblastných Majstrovstivev zmiešaných družstiev žiakov (kategórie U13 a U15) oblasť SR Západ usporiadal klub BK Nitra dňa 9.3.2024 za účasti 7 družstiev: AC UNIZA Žilina, AS Trenčín, BARBAR Skalica, BK Nitra, CEVA Trenčín, Sokol Ilava a Spoje, pričom prvé dve družstva postúpia na Majstrovstvá SR žiackych družstiev. Za Žilinu v sprievode trénerov Igora a Laciho vycestovali Michal Sýkora, Filip Vrúbeľ, Martin Viliam Mihalčin, Adam Zemiak, Bea a Tereza Budíkové a Zojka Myškárová. Prvé sa hrali kvalifikačné kolá, kde nám vylosovali domácich z BK Nitra. Na základe výsledkom kvalifikačných kôl sa rozhodlo, ktoré družstvá pôjdu do finálovej skupiny o 1.-4. miesto a ktoré o 5.-7.miesto

AC UNIZA Źilina – BK Nitra 6:1

Stretnutie s BK Nitra bolo pomerne jednoznačné, čo sa týka vyhratých zápasov aj samotných zápasov. Jediný bod, ktorý Žilina stratila bol v druhej dievčenskej dvojhre kde Bea nestačila na domácu Vilmu Vailingovú. Výsledkom 6:1 sme teda postúpili do finálovej skupiny, kde nás čakali družstvá CEVA Trenčín, Sokol Ilava a BARBAR Skalica.

AC UNIZA Žilina – BARBAR Skalica 4:3

Druhé stretnutie s BARBAR Skalica bolo neuveriteľne vyrovnané a pre nás aj ťažké stretnutie. Takmer všetky zápasy, okrem prvej dievčenskej dvojhry boli trojsetové a všetky koncovky naozaj tesné, v štyroch prípadoch našťastie v dobrým koncom pre nás. Stretnutie sme vyhrali najtesnejším rozdielom 4:3 na body, čím sme stále mali šancu dostať sa do prvej dvojky. Nasledujúce stretnutie s družstvom Sokol Ilava bolo viac menej pre nás rozhodujúce.

AC UNIZA Žilina – Sokol Ilava 4:3

Nasledujúce zápasy boli oveľa jednoznačnejšie vrámci zápasov, no opäť sme vyhrali len najtesnejším rozdielom 4:3. Tentokrát to zachránili chlapci, keď vyhrali prvú aj druhú chlapčenskú dvojhry, chlapčenskú štvorhru aj mix.

CEVA Trenčín – AC UNIZA Žilina 3:4

V poslednom stretnutí s CEVA Trenčín už hráči nechali naozaj posledné sily. Uhrať sme zvládli tri body v druhej chlapčenskej aj dievčenskej dvojhre a mixe. Dievčenskú štvorhru sme museli skrečovať. Prehrali sme 4:3 na body.

Napriek poslednej prehre sme sa súčtom bodov umiestnili na druhom postupovom mieste. AC UNIZA Žilina sa tak po rokoch prebojovala na Majstrovstvá SR žiackych družstviev, ktoré sa budú konať 4. mája v Dolnom Kubíne.

Výsledky:
2024-03 OM žiacke družstvá – Nitra

Leave a Reply