Správy

Výmenný pobyt Danish Badminton Training Culture – 4.-6.12.2023 – Aarhus

By 8. December 2023 December 30th, 2023 No Comments
4.-6.12.2023 Aarhus

Náš klubový tréner Laci Koribský sa 4.-6.12.2023 zúčastnil výmenného pobytu v druhom najväčšom dánskom meste Aarhuse. Mal možnosť zistiť ako vyzerajú tréningy rôznych vekových kategórií v Dánsku, na čo sa tréneri zameriavajú, ako často trénujú, čo je pri tréningoch cieľom a mnoho ďalších informácií.

Laci nám zhrnul svoje prvé dojmy:

„4.-6. decembra som sa zúčastnil výmenného programu, ktorý organizovala Badminton Europe. Program bol určený na výmenu a zdieľanie informácií ako aj skúseností medzi národnými bedmintonovými zväzmi. Keďže išlo už o druhý ročník takéhoto projektu, tento rok bol celý program zameraný na dánsky systém bedmintonu na regionálnej úrovni.

Mali sme možnosť nahliadnuť do organizácie a tréningov dvoch dánskych bedmintonových klubov a regionálneho (pobočky národného) tréningového centra v druhom najväčšom meste Aarhus. Videli sme viacero tréningov rôznych vekových kategórií a rôznej úrovne. Mali sme možnosť voľne diskutovať s trénermi a vedúcimi klubov a absolvovali sme prednášku bývalého dánskeho reprezentačného trénera Kennetha Larsena. Hráč Karan Rajan RAJARAJAN, pôvodom z Indie, ktorý pôsobí v Dánsku viacero rokov, nám porozprával o svojom živote profesionálneho hráča v dánskom klube.

Z výmenného programu som si odniesol množstvo informácií, ktoré by som chcel zhrnúť a odprezentovať záujemcom z nášho zväzu. Najbližšie dni sa však potrebujem sústrediť na svoje študijné povinnosti, ale niekedy v týždni od 18.12. si určite nájdem čas.”

Leave a Reply