Správy

Grand Prix Q U15 – Bratislava

By 22. March 2023 April 16th, 2023 No Comments
účastníci turnaja

V sobotu 18.3.2023 sme opäť cestovali do Bratislavy, na druhý kvalifikačný turnaj v kategórií U15. Štyria hráči AC UNIZA Žilina: Ninka Hrobárová, Veronika Farkašová, Marek Kupkovič a Adam Zemiak opäť bojovali o kvalifikáciu na A-turnaj, ktorý sa bude konať 22.4. v Žiline. 

V mixe sa môžeme pochváliť niekoľkými výhrami. Veronika s Marekom porazili v prvom kole zmiešaný pár – Adama so spoluhráčkou z Ilavy Terezou Slávikovou. V druhom kole Nina so spoluhráčom zo Skalice Tobiasom Pappom porazili Veroniku s Marekom.

Chlapci v dvojhre prehrali hneď v prvom kole. Veronika svoj prvý zápas vyhrala, v druhom kole už nestačila na Michaelu Cejzlovú z klubu BKK Sliač. Ninka Hrobárová sa ako tretia nasadená hladko dostala do štvrťfinále, kde na ňu už čakala šiesta nasadená Púchovčanka Linda Černáčková, tu na výhru už Ninka potrebovala tri napínavé sety a prešla do osemfinále, kde mala opäť púchovčanku Lucku Skorkovskú. Tu si Lucka vypýtala tretí set, bohužiaľ v neprospech Žiliny. Napriek tomu sa Ninka umiestnila na celkovom 3.-4. mieste a úspešne sa kvalifikovala.

V štvohrách sa chlapci nedostali cez prvé kolo, Ninka so svojou stálou spoluhráčkou Grétkou Paliatkovou z Ilavy dostali do štvrťfinále, tam ich však vyradili Skaličanky Chválová – Dvorská.

Výsledky:
2023-03 Grand Prix Q U15 – Bratislava

bedmintonisti AC UNIZA Žilina

Leave a Reply