Správy

Grand Prix Q U13 – Žilina

By 27. September 2023 October 1st, 2023 No Comments
GP Q U13 Žilina

V sobotu 23.9.2023 sme v Mestskej športovej hale na Hečkovej usporiadali kvalifikačný turnaj v kategórií U13, kde celkovo 31 chlapcov a 26 dievčat bojovalo o postup na A turnaj, ktorý sa bude konať 7.10. v Dolnom Kubíne. Postup si mohlo vybojovať len prvých šesť chlapcov a šesť dievčat. Zo Žiliny sme mali pekné zastúpenie, a to štyria chlapci a päť dievčat.

Začalo sa tradične mixom, ktorý sa hral len na jeden set. Darilo sa dvojici Filip Vrúbeľ-Bea Budíková, ktorí sa dostali až do semifinále a obsadili 3.-4.miesto.

V dvojhrách sa najbližšie ku kvalifikácií dostal Filip Hlavajčík, ktorý obsadil 11.-12. miesto. Z dievčat sa najďalej dostala Zoja Myškárová, ktorá sa po dramatickom trojsetovom zápase nedostala do štvrťfinále a obsadila celkové 9.-10. miesto. Nikomu sa teda nepodarilo kvalifikovať na A-turnaj. Postup na Grand Prix A si vybojovali: Kazárik, Buček, Ďurik, Látal, Gabrhel, Pacal, Čudaiová, Štefancová, Kožárová, Vailingová, Žikavská a Bystrianska.

V štvorhrách si chlapci Filip a Jakub Vrúbeľ a Jakub Jančo so spoluhráčom Timotejom Juraškom podelili 3.-4. miesto. Rovnako v dievčenskej štvorhre obsadili Bea Budíková a Zoja Myškárová 3.-4.miesto.

Grand Prix A V Dolnom Kubíne napriek tomu nezostane bez našej účasti, priamy postup si zabezpečil Martin Viliam Mihalčin.

Výsledky:
2023 – GP Q U13 – Žilina

Leave a Reply