Správy

Grand Prix Q U15 – Púchov

By 27. April 2022 May 8th, 2022 No Comments
mladé pušky AC UNIZA Žilina

V nedeľu 24. 04. 2022 sme boli na kvalifikačnom turnaji U15 pre západnú oblasť v Púchove. Od tejto sezóny v kvalifikačných turnajoch postupujú prvých 6 hráčov dvojhier, kým pre minulú sezónu to bolo nalepších 5. Zabojovať o postup skúsili aj Miško Sýkora, Katka Svrčková a Ninka Hrobárová z AC UNIZA Žilina. Hrali sa štandardne aj mixy a štvorhry.

Začalo sa mixom, ktorý sa odohral na jeden set. Katka vyhrala s Valachovičom z klubu BARBAR Skalica prvé kolo a v druhom podľahli slušným výsledkom 17:21 neskorším finalistom (F. Beňovič, J. Vojtíšková). Miško s Ninkou hrali spolu, štartovali v druhom kole, ale hneď išli na neskorších víťazov (O. Matz, Mišunová), ktorých takisto potrápili výsledkom 17:21.

V dvojhre Katka Svrčková vyhrala prvé kolo nad Kožárová z BK MI Trenčín. V druhom kole však prehrala proti M. Švachovej taktiež z klubu BK MI Trenčín. Ninka bola ôsma nasadená a hrala až v druhom kole. Nepodarilo sa jej však vyhrať a tesne prehrala v zápase proti Čiamporovej zo Spoje Bratislava. Miško vyhral prvé kolo, neskôr aj druhé a keď bol v štvrťfinále, vyradil ho Koščák z CEVA Trenčín. Hral však ďalej o postup o prvým nasdeným Skaličanom Chválom. Toho dokázal poraziť a ako jediný z našej trojice zaistiť si postup na A turnaj, ktorý sa bude konať budúci víkend v Prešove.

Štvorhru hrali len dievčatá avšak prehrali v prvom kole proti mladým Púchovčankam.

Výsledky:
Grand Prix Q U15 – Púchov

Leave a Reply