Správy

V roku 2019 hráme II. a IV. ligu

By 5. February 2019 February 4th, 2022 No Comments
bez fotky

Pre pripomenutie, v minulom roku sme dali dokopy silný tím, boli sme disciplinovaní a vyhrali III. ligu – západ a tým sme získali právo štartovať v roku 2019 v II. lige – západ. Toto právo teraz využívame a prihlasujeme sa v ešte silnejšej zostave do II. ligy.

Mladý Michal Kianička sa vrátil z hosťovania za BKR Púchov a jeho výkony ukazujú, že bude veľkou posilou. Družstvo posilnia aj mladé hráčky Nina Holienčíková a Lýdia Zaťková, ktoré sú už v tomto roku dorastenkami (U17) a môžu nastupovať na súťaže dospelých. Uvidíme ako im to pôjde v dospelej konkurencii.

Súpiska AC UNIZA Žilina:
Ondrej Milec, Ladislav Koribský, Michal Kianička, Miroslav Gomola, Igor Novák, Jakub Hýbl, Soňa Krajčiová, Alexandra Koledová, Nina Holienčíková a Lýdia Zaťková.

V II. lige – západ hrá 8 družstiev: BK MI Trenčín, RODON Klenovec, DBK Bratislava, BKR Púchov, Lokomotíva Banská Bystrica, MBK PE Malinovo, AŠK Fénix Bratislava a AC UNIZA Žilina

Odohrajú sa iba 4 kolá. V prvých troch kolách sa stretne každé družstvo s každým, a na záverečné 4. kolo sa súťaž rozdelí na dve skupiny (po štyroch družstvách podľa postavenia v tabuľke po treťom kole). Skupina 1-4 bude hrať o účasť na barážovom turnaji spolu s víťazom II. ligy – východ a s posledným družstvom extraligy o miestenku v extralige. Skupina 5-8 bude hrať o vypadnutie do III. ligy – západ (závisí od okolností 0, 1 alebo 2 družstvá).

Prvé kolo je na programe 24. 03. 2019 v Púchove.

Rozpis:
II. liga – západ


AC UNIZA Žilina B

V tomto roku sa predstaví aj náš B tím, ktorý bude viesť Dáša Egriová a posilnia ho najmä hráči Kysuckej bedmintonovej ligy.

Súpiska AC UNIZA Žilina B:
Peter Mayer, Boris Drexler, Róbert Trubačík, Michal Palica, Július Egri, Miroslav Jantulík, Lacko Peter, Daša Egriová, Monika Fekečová a Eva Mária Monošiová

Do IV. ligy sa prihlásilo až 24 družstiev. Súťaž sa hrá na 6 kôl. V prvých troch kolách budú družstvá rozdelené do skupín Sever (patríme sem) / Juh / Bratislava. V ďalších troch kolách sa vytvoria skupiny o celkové 1-8, 9-16 a 17-24. Prvé kolo nás čaká 17. 02. 2019 v Púchove.

Rozpis:
IV. liga – západ

Leave a Reply