Správy

Súťaže detskej atletiky – 1. kolo – Žilina

By 28. April 2019 December 12th, 2020 No Comments
bedmintonisti na detskej atletike

Po roku sa vracajú obľúbené súťaže Detská štafetová liga a Detská P-T-S. Formát súťaží je oproti minulému roku trochu pozmenený. Konať sa budú iba 2 krajské kolá, z ktorých postúpia na celoslovenské finále dva najúspešnejšie kluby. Okrem nich však bude vybraných ďalších sedem družstiev na základe početnosti na postupových kolách a jeden klub, ktorý nepostúpil bude vylosovaný.

Vo štvrtok 25. 04. 2019 sa konalo prvé kolo na ihrisku ZŠ Martinskej v Žiline. V štafetovej lige súťažili 4-členné družstvá (2 chlapci, 2 dievčatá). Každý odbehol 60m úsek, pričom si museli odovzdávať štafetový kolík. V detskej P-T-S súťažili 6-členné družstvá (3 chlapci, 3 dievčatá) v disciplínach: 3-skok znožmo z miesta, beh cez prekážky, štafetový beh, hod medicinbalom vzad cez hlavu zo stoja, hod vortexom na vzdialenosť s 5 m rozbehom a 6-minútový vytrvalostný beh.

Keďže sme mali viac dievčat ako chlapcov, oficiálne nám uznali iba po jednom tíme v súťažiach, ale celkovo sme postavili 3 tímy v DŠL a 2 tímy v P-T-S.

Postúpiť sa nám nepodarilo, ale nevadí, hlavne, že sme si zašportovali a nemuseli ísť do školy.

Výsledky:
Detská štafetová liga – 1. kolo
Detská P-T-S – 1.kolo

2019-04 súťaže detskej atletiky - 1. kolo - Žilina

Leave a Reply