Správy

Majstrovstvá Európy veteránov 2024 – Heusden-Zolder (Belgicko)

By 1. September 2024 September 7th, 2024 No Comments
ME veteránov 2024

Na majstrovstvách Európy veteránov sa ako tradične aj tento rok zúčastnili hráči zo Žiliny. Miro Křenek a Miro Gomola spolu s ďalšímí Slovákmi (Ľuba Hanzušová, Braňo Hromník, Ľubo Jankovič, Eva Kuttnerová a Peter Švacho) sa v belgickom meste Heusden-Zolder pokúšali o čo najlepší výsledok.

Miro Gomola v mixe vo vekovej kategórií 40 so spoluhráčkou z Poľska mali v 128-čkovom pavúku prvé kolo voľné, v druhom podľahli páru s Holandska v dvoch setoch.

V dvojhre sa Miro Gomola dostal bez boja do tretieho kola. Prvé kolo mal voľný los, v druhom mu na zápas nenastúpil protihráč. V treťom si už neporadil proti hráčovi z Poľska a po dvoch setoch v prospech súpera vypadáva z pavúka.

V štvorhre s Ľubom Jankovičom im opäť Poliaci nedali šancu a Miro svoje pôsobenie na turnaji ukončil.

Pekne sa darilo Mirovi Křenkovi (50), ktorý si v mixe s Evou Kuttnerovou zahral vyrovnaný trojsetový zápas proti Poliakom. Nanešťastie pre nás skončilo toto stretnutie našou prehrou.

Vo dvojhre si v prvom kole poľahky poradil so súperom z Lotyšska, v druhom si vybojoval postup po napínavom trojsetovom zápase (21-15, 18-21, 23-21) proti hráčovi z Nórska. V treťom kole, síce vyhral prvý set, úspešne však nedokázal zakončiť a po opäť trojsetovom zápase vypadáva zo súťaže.

Vo štvorhre so spoluhráčom z Česka podľahli súperom zo Švajčiarska hneď v prvom kole.

Výsledky:
2024 European Senior Championships

Leave a Reply