Správy

BEC Summer School 2024 – Talin, Estónsko

By 16. July 2024 August 4th, 2024 No Comments
Summer School 2024 - Talin, Estónsko

Ladislav Koribský sa 6.-14. júla 2024 zúčastnil intenzívneho trénerského kurzu BWF Coach Education – Level 2, ktorý sa konal počas tradičného podujatia BEC Summer School. Tento rok sa konal v estónskom hlavnom meste Talin.

Vedúcim tutorom trénerskeho kurzu bol tréner a bývalý svetový štvorhrový hráč Wojciech Szkudlarczyk (Poľsko) a jeho asistentmi boli bývalá svetová jednotka zmiešanej štvrohry Julie Bradbury (Anglicko), ktorá, okrem iného, bola v roku 1991 štvorhová partnerka známej anglickej komentátorky Gilian Clark a tréner maďarskej reprezentácie Gregor McVean (Škótsko). Tutori mali na starosti 13 trénerov uchádzajúcich sa o kvalifikáciu.

Okrem trénerského školenia na podujatí prebiehalo medzinárdné sústredenie hráčov U15, kde prišla silná konkurencia vrátane niektorých úradujúcich majstrov Európy, dokopy 32 dievčat a 32 chlapcov, o ktorých sa staralo 9 skúsených európskych trénerov pod vedením Francisca Dacala (Španielsko) a Huaiwen Xu (Nemecko).

Obe podujatia boli na vysokej úrovni. Zo Slovenska sa okrem Laca zúčastnil trénerského kurzu aj tréner projektu U15 Jakub Horák a hráčskeho sústredenia sa zúčastnili 3 slovenskí hráči: Liliana Šarlayová, Jakub Fotta a Jakub Božík.

Obsahom školenia trénerov bol najmä rozvoj taktickej progresie v bedmintonových cvičeniach a tvorba ročného tréningového plánu. Kurz pozostával zo samoštúdia a splnenia teoretických testov, z teoretických aj praktických prednášok a z trénerskej praxe plánovania a následnej realizácie tréningov s hráčmi podľa zadaných kritérií. Kurz dopadol dobre, Laco aj Jakub patrili k štvorici trénerov, ktorí úspešne získali kvalifikáciu BWF Coach Level 2.

BWF/BEC Level2 Coaching Course

RSL BEC Summer School | Tallinn, Estonia

Leave a Reply